Zingworkshop met nederlands kamer koor

Informatie Zingdag 25 mei 2019 als PDF bestand

De Stichting Musica Leoverdia (SML) is in het leven geroepen om de aangesloten koren breed te ondersteunen. Dit doen wij o.a. door de koorzangers de mogelijkheid te bieden hun zanghobby te verdiepen, bijvoorbeeld door het aanbieden van zangworkshops. SML heeft daartoe contact gezocht met het Nederlands Kamerkoor (NKK).
Het Nederlands Kamerkoor behoort al 80 jaar tot de wereldtop, en wordt geroemd door critici in binnen- en buitenland: “het Nederlands Kamerkoor blijkt voor de koormuziek wat het Concertgebouworkest is voor de orkestmuziek; een toonaangevend topensemble’, aldus de Volkskrant. Maar naast het geven van concerten van topniveau investeert het NKK ook intensief in de koorcultuur in Nederland met educatieve activiteiten. Zangers van het NKK gaan regelmatig op bezoek bij koren van alle niveaus door het hele land, en delen in workshops en masterclasses de fijne kneepjes van het vak ‘Koorzanger’.

Zingdag voor Musica Leoverdia-leden
Stichting Musica Leoverdia organiseert op 25 mei 2019 een speciale Zingdag, exclusief voor zangers van de koren die aangesloten zijn bij Musica Leoverdia. Tijdens deze dag komen verschillende zangers van het NKK naar Leeuwarden en delen hun visie op het koorzingen in interactieve workshops. Je kunt op deze dag 2 workshops volgen, 1 in de ochtend en 1 in de middag. Op de tweede pagina vind je een beschrijving van de verschillende workshops die deze dag aan worden geboden. We sluiten de dag gezamenlijk af met een feestelijke uitvoering van datgene waaraan we tijdens de dag hebben gewerkt.
Wij bieden je deze speciale dag aan voor het zeer aantrekkelijk tarief van €25 (normaal €60).

Datum :  25 mei 2019

Tijd        :  10.00-16.30, inloop v.a. 09.30

Locatie  :   Kurioskerk,
:   Julianalaan 38,
:   8932 AA Leeuwarden

Prijs      :  € 25,00  incl. koffie/thee bij inloop en lunch (soep, 2 broodjes, melk)

Mis deze bijzondere muzikale Zingdag niet en meld je aan! Aanmelden voor de Zingdag kan via www.nederlandskamerkoor.nl/musicaleoverdia De deadline voor inschrijven is 1 april 2019.

Korting op concert NKK
Als extraatje biedt het NKK alle zangers van de koren aangesloten bij Musica Leoverdia speciale korting op hun concert in Leeuwarden!
Op 14 mei 2019 komt het Nederlands Kamerkoor met een bijzonder verassingsprogramma van Paul Van Nevel naar de Grote of Jacobijnerkerk in Leeuwarden.

Je kunt kaarten met €5 korting kopen met de kortingscode: musicaleoverdia2019.
Voor meer info en kaarten, ga naar www.harmonie.nl om kaarten te bestellen ( je wordt meteen naar de juiste pagina geleid)
Wij rekenen op een grote opkomst, zodat we er op 25 mei 2019 een prachtige, leerzame dag van kunnen maken!

Contactpersonen
Ton Kraakman, SML
Lizet Spijker, NKK

DE WORKSHOPS
Per workshop kunnen 30 mensen deelnemen. Workshop 1 en 2 vinden sowieso plaats. Bij voldoende aanmeldingen vindt ook workshop 3 plaats. Op dat moment sturen we je een email, waarin je je voorkeur voor 2 workshops kunt geven.

Workshop 1: door Gilad Nezer – Muzikale Communicatie Gilad Nezer is sinds 2005 vast lid van het NKK. Daarnaast houdt hij zich bezig met cultureel ondernemerschap en het coachen van groepen en individuen in muzikale communicatie. Met muzikale communicatie gaat hij ook aan de slag tijdens deze workshop. Met elkaar onderzoek je hoe een geslaagde kooruitvoering tot stand komt. Dat is door zang technische elementen, maar ook door professionele muzikale communicatie. Als koorzanger moet je je aandacht specifiek richten op wat er om je heen gebeurt, zodat je je stem kunt afstemmen op anderen. De verbondenheid die hierdoor ontstaat, heeft een onnavolgbaar effect: niet alleen op jou als zanger, maar ook op het publiek. Een speelse workshop met diepgang!

Workshop 2: door Stefan Berghammer – Jouw Oertoon Stefan Berghammer is al ruim 15 jaar vast lid van het NKK. Naast zijn werk als koorzanger is hij actief als solozanger en zangdocent. In zijn lespraktijk heeft hij een eigen methode ontwikkeld: Stefan gaat op geheel eigen wijze op zoek naar jouw ‘oertoon’. Deze oertoon is de basis van je eigen zangtechniek. Aan de hand van lichaamswerk en technische oefeningen ga je op zoek naar je eigen klank. Zo ervaar je meer vrijheid, plezier en expressie in je zang!

Alleen bij voldoende aanmeldingen:
Workshop 3: door Karin van der Poel – Communiceren met Klank Al meer dan 23 jaar resoneert Karin met zangcollega’s in het NKK en daarbuiten. Samenzang is Karins specialiteit. De nadruk ligt hierbij op het ‘samen’: het contact dat je vanuit jouw eigen klank met de ander maakt tijdens het zingen. Hoe open sta je voor de klank van de zanger naast of achter je? Wat gebeurt er om je heen, hoe reageer je hierop? Tijdens deze workshop worden je voelsprieten vanuit bewustzijn van jouw eigen klankbijdrage gericht op het grotere geheel. Met Karin werk je aan de verbinding en communicatie door klank. Noten zijn hiervoor niet nodig: al improviserend zoek je naar boventonen en resonantie, tot je met elkaar de ideale samenklank vindt