Agenda

Canto General
22 november 2018 in De Harmonie in Leeuwarden
componist Mikis Theodorakis

De Canto General is gebaseerd op een aantal gedichten uit het gelijknamige werk van de Chileense dichter Pablo Neruda. Hij bezingt daarin de schoonheid van de natuur in Chili en geheel Zuid-Amerika, en de strijd van de Chilenen/Zuid-Amerikanen voor behoud van hun vrijheid en hun identiteit. Voor deze gedichtencyclus kreeg Pablo Neruda de Nobelprijs voor Literatuur in 1971. Het werd omschreven als het gedicht dat “het lot en de dromen van een continent tot leven wekt”.

De gevluchte Griekse componist Mikis Theodorakis komt in aanraking met Pablo Neruda en zij besluiten om samen met president Allende 13 gedichten te selecteren, die door Theodorakis op muziek zijn gezet.
De bewondering voor de schoonheid van de natuur en het vurige verlangen om daarin, respectvol, als vrij mens te mogen leven, verbindt de dichter Pablo Neruda en de componist Mikis Theodorakis in de Canto General.
De poëzie en muziek zijn hartstochtelijk, melancholiek en opzwepend: vol van levenslust en een schreeuw naar vrijheid! Teksten van de gedichten / liederen.
Wij nodigen u van harte uit dit bijzondere concert bij te wonen.

De Canto General wordt uitgevoerd door Operakoor Amadeus, Toonkunstkoor Concordia en Conjunto Libertad verzorgt de begeleiding.
Solisten zijn: Klara Uleman, mezzo sopraan en Pieter Hendriks, bas-bariton
Tjalling Wijnstra, dirigent

22 november, 20.15 uur in De Harmonie, Aegonzaal
Prijs € 35,00
Jeugd tot 25 jaar € 17,50
Incl. garderobe en pauzedrankje

Toegangsbewijzen
Kaartverkoop loopt via www.harmonie.nl – kaartverkoop
U kunt uw toegangsbewijzen nu al kopen.
Ook kunt u ze bestellen via de koorleden van operakoor Amadeus.