Agenda

Nieuw project 2018:

Vooraankondiging van concert Un Canto General  op 22 november 2018 

In 2018 voert het Operakoor Amadeus samen met het Toonkunstkoor Concordia het oratorium Canto General uit. Dit oratorium is gecomponeerd door Mikis Theodorakis op gedichten van de Chileense dichter Pablo Neruda.
Het belooft een bijzondere uitvoering te worden o.l.v. de dirigent Tjalling Wijnstra.
De gedichten van Neruda vormen een weerslag van zijn liefde voor zijn land Chili en voor de vrijheid die hij moest inleveren toen hij in 1948 wegens zijn politieke overtuiging in ballingschap moest gaan. In 1971 kreeg hij hiervoor de Nobelprijs. In diezelfde tijd kwam hij in aanraking met de Griekse componist Mikis Theodorakis, die op de vlucht was voor het kolonelsregiem in zijn land. Samen met president Salvador Allende selecteerden zij 13 gedichten die door Theodorakis op muziek zijn gezet.

Mikis Theodorakis is in Nederland vooral bekend van de Mauthausencyclus, die in de vertaling van Lennart Nijgh door Liesbeth List op de plaat is gezet. Theodorakis componeerde o.a. vijf opera’s, een requiem en vijf symfonieën, cantates en oratoria.
Waaronder het oratorium Canto General dat door Toonkunstkoor Concordia en Operakoor Amadeus in 2018 wordt uitgevoerd.

Bij dit concert is er nog plaats voor een aantal bassen en tenoren, u kunt als project lid met dit concert meedoen. Opgeven via www.operakooramadeus.nl of bij het secretariaat Froukje Stellingwerf, telefoon: 058-2661001.

Uitvoering:

22 november 2018

20.00 uur

Schouwburg de Harmonie te Leeuwarden